Skoči na vsebino
Home » Pogoji najema

Pogoji najema

Splošni pogoji najema savne

Z oddajo povpraševanja in izbranim terminom, se strinjate s temi pogoji najema savne.

 1. Najemnik je dolžen zagotoviti primerno podlago in teren za normalno postavitev in nemoteno delovanje savne. Prav tako je zaželen dostop s kombijem čim bližje končni lokaciji in je normalno dostopen peš. V kolikor bo naš dostavljalec ugotovil, da teren ni primeren postavitvi, ni normalno dostopen ali pa bo ugotovil kakšno drugo pomanjkljivost, se lahko odloči, da savne ne bo dostavil. V tem primeru vračilo najemnine ni možno.
 2. Na dogovorjenem mestu je dostopna zahtevana električna napeljava.
 3. Med najemom se najemnik zavezuje, da se bo držal navodil in smernic savnanja.
 4. Najemnik lahko odpove najem savne, najkasneje 14 dni pred predvidenim terminom najema. Če najemnik odpoved sporoči manj kot 14 dni pred predvidenim najemom savne, najemodajalec ne povrne že plačanega zneska najema.
 5. Plačilo se izvede v celoti vnaprej na račun najemodajalca.
 6. Izbrani termin se rezervira šele po plačilu računa.
 7. Ko je savna sestavljena, je strogo prepovedano kakršnokoli premikanje na drugo lokacijo.
 8. Montaža in demontaža se obračuna v znesku 40€, v kolikor je trajanje najema krajše od 3 dni.
 9. Dostava do 20 km je brezplačna, nad 20 km pa se obračuna 1.20€ po kilometru.

Navodila savnanja

 1. Na klop položimo veliko čisto brisačo
 2. Priporočen čas uporabe je trikrat po 8 – 15 min, vmes pa mora biti od 10 – 20 min premora. Po savnanju je potrebno tuširanje s hladno vodo, ki hitro stisne žile, s čimer se krepi imunski sistem, hkrati pa se telo krepi in jača.
 3. V savno ne hodite s polnim želodcem. Vsaj dve uri pred vstopom v savno ne jejte ničesar.
 4. Pred, med in takoj po savnanju ne uživajte opojnih substanc (npr. alkohol,…).
 5. Odstranite nakit!
 6. Pred vstopom v savno se oprhajte, da bo koža čista in bo potenje lažje. Dobro se obrišite, saj se suho telo boljše poti.
 7. Med savnanjem spremljajte svoje telo in počutje. Savnajte se največ 15 minut. Če občutite kakršnokoli spremembo (težko dihanje, omotico, astmatični ali bronhitični napad), TAKOJ ZAPUSTITE SAVNO!
 8. Po savnanju svoje telo ohladite s tušom.
 9. Med intervali savnanja pijte veliko tekočine (vode ali nesladkanih zeliščnih čajev).
 10. Savnanje odsvetujemo ljudem s hujšimi boleznimi srca in ožilja, previsokim ali prenizkim krvnim tlakom, ljudem, ki trpijo za epilepsijo, tuberkulozo, rakom, nalezljivimi boleznimi, gripo ali drugimi obolenji, ki jih spremlja visoka telesna temperatura. Čeprav je savnanje priporočljivo za ljudi z astmo, pa to kljub temu odsvetujejo ljudem, ki v času uporabe savn bolehajo za astmo in imajo težave z dihanjem. V kolikor niste prepričani, če vaše zdravstveno stanje dovoljuje uporabo savne, se predhodno posvetujte z vašim zdravnikom.